Åkte till Stockholm för tandimplantat

Det är inte alltid tandvården på små orter kan hjälpa till vid större ingrepp. Då finns möjligheten att åka till Stockholm för att göra ett tandimplantat. En möjlighet att få ett nytt leende.

Anna-Lena hade varit ute och åkt inlines när en sten satte stopp för färden. Hon störtade rakt ner i asfalten och slog sig ordentligt. Två framtänder gick av vilket innebar att hon alltid höll för munnen när hon talade.

Hon hade upptäckt att hennes försäkring kunde användas för att få hjälp med en del av tandimplantatet. Därför satt hon nu på väg till Stockholm för att påbörja behandlingen.

Hur görs ett tandimplantat i Stockholm?

För att kunna sätta in de nya tänderna behöver man operera in titanskruvar. Genom att borra i käkbenet kan man skruva in titanskruvarna som proteserna senare ska skruvas fast i. När såret har läkt görs avtryck för att kunna göra tänder som passar perfekt. Avtrycken skickas till tandtekniker som sedan skapar proteserna.

Färdiga sätts proteserna fast på implantatet och gör tandraden komplett. Sedan får man själv vara uppmärksam på implantaten och känna så att de sitter fast. Man blir dessutom kallad på återbesök så att även tandläkaren kan försäkra sig om att allt har gått enligt plan.

Anna-Lena kunde inte låta bli att titta sig i spegeln gång på gång när tandproteserna kommit på plats. Inte nog med att hon fått tillbaka sitt leende och vågade visa tänderna igen. Tänderna hade dessutom blivit snyggare än de som tidigare suttit där. Läs mer om tandimplantant på denna hemsida: https://www.tandimplantatstockholm.nu/

29 Sep 2021