Tandvård i Malmö är friskvård

Många går kanske inte till tandläkaren förrän det är för sent. Har man en bra tandhälsa behöver det inte bli så. Ta hand om dina tänder förebyggande genom regelbunden tandvård i Malmö.

Tänder vill, precis som bilar, bli regelbundet omhändertagna och vårdade. Det räcker inte med att fylla på bensin i bilen. För att bilen skall hålla sig fin behöver man tvätta den regelbundet, städa ur den, byta däck och kolla oljan. Sen skall den ju besiktigas också.

När man tar hand om sina tänder räcker det heller inte med att borsta dem två gånger om dagen. De får utstå väldigt mycket på en dag. Frätande drycker, syror från frukter, socker och allmänt slitage kan gå rätt hårt åt en tand.

På en klinik som arbetar med tandvård vet man vad som krävs för en god munhälsa. Det allra viktigaste är en regelbunden översyn av tänder och tandkött så att de är friska.

Varje tand får sin egen tandvård

Tänder är väldigt individuella. Om en tand nu kan vara en individ. De är i alla fall helt beroende av hur munnen de sitter i har det. Kommer det många kalla eller varma vätskor så får de vänja sig vid det men kanske har de inte klarat av det utan spruckit. Då gäller det att man upptäcker det i tid innan tanden blir sjuk.

Tandköttet kan också bli skadat och då skadas tänderna. Går man på regelbundna kontroller hos en tandvårdsklinik hinner man få varningssignaler och åtgärda saken innan det blir problem.

20 Oct 2021